510 eters voor afhaaleetdag CV Ridders van Heco

Print
Tongeren - Op zondag 4 oktober organiseerde de Tongerse carnavalsvereniging Ridders van Heco hun afhaaleetdag. Net als bij vele andere verenigingen kon hun jaarlijkse eetdag niet plaatsvinden door de coronamaatregelen, daarom zochten ze een coronaproof oplossing.

De lekkere maaltijden werden in een tas gezet zodat de eters die tussen 10 en 10.30 uur konden komen ophalen in zaal Volksontwikkeling. Voor wie dat wilde, werd er ook aan huis geleverd. Ook opperridder, Philippe Haiverlain I ging mee op pad om de maaltijden aan huis te bezorgen. Alles werd vers bereid door Ludo Van Roosendael (Limo2For You), ook lid van de vereniging. Zo kon het eten thuis opgewarmd worden en dan was het genieten.

Met zo'n 510 inschrijvingen was de afhaaldag een groot succes. Het bestuur was dan ook zeer tevreden. Ook hondenschool DTC Tongeren droeg haar steentje bij en liet een mooie bestelling in hun lokaal bezorgen. Ook waarnemend burgemeester en schepen van Cultuur, An Christiaens was van de partij en kwam haar bestelling in eigen persoon afhalen.

"We hebben dit carnavalsjaar veel pech gehad. De carnavalsstoet werd afgelast - eerst door stormweer, later door het coronavirus - alsook ons carnavalsbal", zegt opperridder Philippe Haiverlain I. "Ook de opening van het carnaval op 11/11/20 kan niet doorgaan. Dit alles is financieel niet goed voor onze vereniging. Deze afhaaleetdag vandaag maakt het toch een beetje goed. We bedanken iedereen, zowel de organisatie als de helpers en natuurlijk de vele mensen voor de talrijke bestellingen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio