Column: Houdini

Print

Horpmaal

Heers - Eric Dupain schrijft een column over het dagelijkse leven in Heers.

Vooraleer ik het onderwerp in de titel aansnijd, wil ik even terugkomen op mijn vorige column ‘Ram Bam Bam’ waarin ik openlijk sprak over de tik die ik gekregen had na een drukke periode. De dag van de publicatie van mijn column en de daaropvolgende dagen heb ik bijzonder veel reacties gekregen. Veel vrienden, collega-ondernemers herkenden zich in wat ik toen neergepend heb. Anderen waren dan weer oprecht bezorgd om mijn toestand en vroegen hoe het was.

Die bewuste column dateert van drie weken geleden. Behalve veel geslapen en gerust heb ik de professionele draad opnieuw opgepikt. Wees gerust: ik probeer te doseren. Om daarin proberen te slagen, laat ik mij bijstaan door Yassira, mijn psychologe. ‘Oeps’ hoor ik nu sommigen onder jullie denken. Neen, je moet niet letterlijk ‘gek’ zijn om die stap te zetten. Voor mij was het een logische stap. Net zozeer ik een professional ben in wat ik dagdagelijks doe, wil ik mij laten bijstaan door een professional die ervaring heeft met de problemen waarmee ik geconfronteerd ben geworden. Voor zij die schroom hebben om de stap te zetten en/of erover te praten, heb ik een boodschap: pak de telefoon, maak een afspraak en ga je verhaal vertellen. Zo simpel is het.

De afgelopen weken hebben we thuis een dubbel probleem. Onze poes Destiny heeft zo’n drie weken geleden een teentje gebroken. Na een bezoek bij Michelle in dierenkliniek Sanimalia kreeg onze poes rust voorgeschreven. Mja, een poes opsluiten is makkelijker gezegd dan gedaan. Omdat het na een weekje beter ging, lieten we haar iets meer vrij … tot ze zich opnieuw bezeerde. Toen bij een tweede onderzoek bleek dat de breuk verschoven was, moest onze poes onder het mes. Destiny kreeg geen twee, maar zes weken rust voorgeschreven. En dus kochten we bij Joeri in Borgloon een grote bench, een kooi. 

In aanloop van haar operatie slaagde mejuffrouw Destiny er tot twee keer in om de volledig dichtgemaakte kooi te verlaten. Na twee ontsnappingspogingen en de operatie was ik er gerust op dat ze niet meer zou ontsnappen. Tot ik vorige week in het midden van de nacht op de bewakingscamera keek en… een lege kooi aantrof. De Queen had zich voor een derde keer weten te bevrijden. Intussen heeft Destiny, die we stilaan hebben omgedoopt tot Houdini, een vierde succesvolle ontsnappingspoging op haar conto staan. Ik durf niet beweren dat de kooi nu definitief dicht is. Laat ons zeggen dat ik het wel hoop.

Het is onwaarschijnlijk hoe slim zo’n dier is. Als haar baasje nu de komende weken en maanden het ook slim aanpakt, mag hij zich ook een soort van Houdini noemen en zal hij erin slagen om de moeilijke periode achter zich te laten. #dankvoorjulliesteun #geenzorgen #ikkomerwel


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio