Aangeboden door Swissflex

© Spiers Slaapcomfort

Waarom slaap het beste medicijn is

Zowat alle fysieke en mentale aandoeningen worden beter met een goede nachtrust opgelost dan met eender welk pilletje of spuitje. Wie gezond wil leven, moet dus ook gezond slapen. Maar hoe doe je dat?

 

Een goede nachtrust staat of valt met een goede slaaphygiëne én slaapcomfort. Tijdens de slaap herstellen geest en lichaam van de inspanningen overdag. Een vast slaapritueel voordat je naar bed gaat, zorgt er alvast voor dat je lichaam en hersenen zich kunnen voorbereiden om in slaap te vallen.

Verder is het belangrijk om op vaste tijdstippen naar bed te gaan en weer op te staan, én de nacht door te brengen in een rustige, koele slaapkamer. Voor een optimaal slaapcomfort is het dan weer belangrijk dat je kiest voor een goed slaapsysteem met een matras die niet ouder is dan tien jaar en een hoofdkussen dat je lichaam de juiste ondersteuning geeft.


 

 © Spiers Slaapcomfort

Investeren in slaapcomfort

Een bed is dus niet zomaar een bed. De keuze van slaapsysteem heeft niet alleen impact op je slaapcomfort, maar ook op je nachtrust en je gezondheid. Kritisch zijn bij de zoektocht naar een nieuw slaapsysteem en bijhorende matras is een must voor wie gezond en energiek wil leven.

De Zwitserse producent Swissflex gaat met zijn innovatieve slaapsystemen en bedden alvast tot het uiterste om een goede slaap te garanderen. Zo passen hun lattenbodems zich optimaal aan aan elke houding, elke lichaamsbouw en in alle slaapposities, én zorgen hun matrassen voor een optimale drukverdeling, gerichte ondersteuning en ademend vermogen. Allemaal zaken die je slaapcomfort en dus ook op de kwaliteit van je nachtrust beïnvloeden.


 

 © Spiers Slaapcomfort

Kies een bed op jouw maat

Iedereen heeft andere noden en wensen om goed te slapen en daarom kies je maar beter een bed uit dat volledig aan jouw eisen én die van je bedpartner voldoet. Optimaal slaapcomfort op maat kan perfect met bijvoorbeeld de SF ClICK!. Dit praktisch bedsysteem kan je in minder dan tien minuten opstellen en aanpassen volgens je smaak en slaapnoden.

Zo is dit slaapsysteem verkrijgbaar in verschillende designvarianten waardoor de mogelijkheden op gebied van stijl eindeloos zijn: stof- of houtlook, modern of rustgevend, met of zonder hoofdbord, met of zonder omlopende afneembare hoes…

Een groot pluspunt van dit bedsysteem is ook dat het een instelbare hoogte heeft: je kunt het eenvoudig 5 tot 10 cm hoger zetten, wat in- en uitstappen makkelijk maakt. Daarnaast zijn er ook nog verschillende combinatiemogelijkheden van Swissflex-lattenbodems en matrassen.


 

 © Spiers Slaapcomfort

Een matras voor jouw lichaam en slaaphouding

Welke matras je uiteindelijk kiest, is misschien nog wel het meest belangrijke om van een goede nachtrust te genieten. Een goede matras zorgt er namelijk voor dat je lichaam op de beste manier ondersteund wordt en dat er een optimale drukverdeling is.

Twee zaken die Swissflex in zijn Hybrid-matrassen perfect in balans weet te brengen door in één matras de voordelen van veerkern- en schuimtechnologie te combineren.

Daardoor geniet je van een ergonomisch slaapcomfort, waardoor je lichaam voldoende kan herstellen tijdens de nacht voor een frisse en energieke start van de dag.


 

 © Spiers Slaapcomfort

Garantie op een goede nachtrust

Omdat je een bed en matras nu eenmaal voor jaren koopt, is het belangrijk om aan den lijve te ondervinden welk slaapsysteem voor jou perfect is. Online vind je al heel wat informatie, maar de definitieve knoop hak je beter door nadat je zelf minstens enkele minuten op het slaapsysteem hebt gelegen.

Ook de informatie van de beddenspecialist is nuttig, goed persoonlijk slaapadvies is dan weer onbetaalbaar. Al kan het natuurlijk voorvallen dat je na enkele weken of soms zelfs maanden vaststelt dat het toch niet de juiste keuze was. Vandaar dat Swissflex de mogelijkheid biedt om gedurende negentig dagen het gekozen slaapsysteem testen en eventueel te retourneren. Daarnaast biedt Swissflex ook een garantie van tien jaar op zijn slaapsystemen.

Vind jouw Swissflex-dealer
Wil je graag meer informatie of op een veilige manier een Swissflex-slaapsysteem testen? Ontdek hier de Swissflex-dealer in jouw buurt! Swissflex dealers alles ter beschikking (beschermende fleece, handgel, mondmaskers…) om jouw gezondheid en die van hun medewerkers veilig te stellen.