©  REUTERS

Negentien coronabesmettingen, maar toch moet Flamengo topper tegen Palmeiras spelen

Ondanks negentien coronabesmettingen heeft de Braziliaanse club Flamengo zondag de topper op de tweede speeldag in de Braziliaanse competitie tegen Palmeiras toch moeten afwerken. In Sao Paulo dwong Flamengo met voornamelijk spelers uit de U19 een 1-1 gelijkspel af.

jmg

Een rechtbank in Rio de Janeiro had zaterdag nochtans beslist in te gaan op de vraag van Flamengo om de wedstrijd uit te stellen. De winnaar van de Copa Libertadores had naar eigen zeggen niet genoeg spelers meer ter beschikking. Palmeiras en de Braziliaanse bond CBF gingen echter niet akkoord en in hoger beroep kregen zij gelijk, waardoor er toch gevoetbald moest worden.

Het coronavirus heeft Flamengo stevig in de greep, want naast de negentien spelers testten ook nog eens achttien werknemers van de club positief, onder wie voorzitter Rodolfo Landim. Brazilië, en al zeker de regio in en rond Rio de Janeiro, is bijzonder zwaar getroffen door de coronapandemie. Met 4,73 miljoen besmettingen is het na de Verenigde Staten en India het zwaarst getroffen land ter wereld. Het longvirus kostte er ook al aan 142.000 mensen het leven.