©  Boumediene Belbachir

Ontdek hier het nieuwe parcours van Dwars Door Hasselt op 11 oktober

Organisator Golazo heeft het parcours voor de corona-editie van HBVL Dwars Door Hasselt voor de trajecten van de 5 en 10 kilometer vrijgegeven.

Gert Sillen

Zoals eerder al bekendgemaakt werd, zal er in golven van 200 deelnemers gestart worden op het Kolonel Dusartplein waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen deelnemers van de 5 en 10km. Het nieuwe traject slingert zich door het centrum van de stad waarbij de 10km-lopers hun collega’s van de 5km zo’n vier kilometer gezelschap houden tot aan de kruising van de Kempische Steenweg en de kleine ring. Na een dubbele doortocht door Quartier Bleu overschrijden de 5km-lopers de finish. De 10km-deelnemers doen er een extra lus bij door eerst naar het Albertkanaal te lopen en via de Muziekodroom en vervolgens het Westpunt terug te keren naar de stad waar in Quartier Bleu de finish hen opwacht. Omwille van de coronamaatregelen zullen in totaal 3200 joggers kunnen starten. Er kan nog steeds ingeschreven worden.

LEES OOK. HBvL Dwars door Hasselt gaat door, zij het in een lightversie

 

Kids Run

Ook al zijn er slechts twee trajecten voorhanden, de jongste deelnemertjes worden zeker niet vergeten voor de Kids Run 1 km. De organisatie moedigt de lagere scholen aan een eigen Kids Run te organiseren in de week van 5 tot 10 oktober. Een 15-tal scholen, goed voor bijna 2500 deelnemertjes, schreven zich hiervoor reeds in. 

Alle info en inschrijven voor het evenement kan hier.

Meer over Dwars Door Hasselt