Toeka op bezoek in basisschool Het Blavierke

Print

Foto: Basisschool Het Blavierke

Zepperen

Sint-Truiden - Afgelopen week werd er in basisschool Het Blavierke in Zepperen aandacht besteed aan de week van het verkeer. Ook Toeka kwam deze week op bezoek bij de kleuters en de leerlingen van de school.

De kinderen van het instapklasje tot en met het vierde leerjaar gingen samen voor een verkeersveilige buurt. De leerlingen van de derde graad werken binnenkort nog rond dit project. Elke klas voerde leuke opdrachten uit om de buurt rond de school veiliger te maken. Daarnaast werd er ook aandacht geschonken aan verkeerslessen in de klas. Zo werden de kinderen zich bewust van verkeersregels, de verschillende weggebruikers en onze gedragingen in het verkeer.

Alle klassen kregen ook een opdracht van Toeka om hem veilig naar school te laten komen. Toeka is een speels programma dat sociale vaardigheden stimuleert bij kinderen van de eerste kleuterklas tot en met het zesde leerjaar. Toeka wil kinderen laten stilstaan bij hun houding, hun denken en hun gedrag op sociaal vlak. Het motiveren en sensibiliseren van ouders en kinderen is belangrijk. "Want samen gaan we voor een verkeersveilige buurt", klinkt het op de school.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio