© Hasselt Stix

© Hasselt Stix

thumbnail:
thumbnail:

Scheidsrechters in de schijnwerpers bij veldhockeyclub Stix

Tijdens de jaarlijkse ‘week van de official’ van de Vlaamse sportfederaties zet Hasselt Stix de vele vrijwillige umpires graag in de bloemetjes.

Hasselt Stix

“Veldhockeyclub Hasselt Stix mobiliseert tijdens het veldhockeyseizoen elk weekend telkens een 30-tal eigen scheidsrechters voor onze wedstrijden”, aldus verantwoordelijke arbitrage Xavier Croquey. “We vinden het erg belangrijk dat al onze spelers en ouders fair play hoog in het vaandel dragen, zo is het in de hockeysport bijvoorbeeld de gewoonte dat de teams de scheidsrechters na hun wedstrijd spontaan komen bedanken. In onze sport worden de meeste matchen ook gefloten door vrijwillige ouders en spelers.”

De werkgroep arbitrage van Stix werkt ook hard aan een opleidingsprogramma voor ambitieuze scheidsrechters.Volgend weekend organiseert Hasselt Stix in samenwerking met de Vlaamse Hockey Liga opnieuw het praktijkexamen om het hogere diploma Club Umpire te behalen, de club hoopt dan weer een aantal nieuwe Club Umpires te mogen verwelkomen.

Daarnaast werden met de aanvang van het nieuwe competitieseizoen twee talentvolle jongeren, Anne-Charlotte Rombouts en Emile Schobbens, toegelaten tot het opleidingsprogramma Nationaal Jeugdscheidsrechter van de Belgische Hockeybond. Ze fluiten samen met een Nationaal Scheidsrechter elke thuismatch van onze U14 Girls en Boys die in Nationaal 1 uitkomen.En tot slot vermeldt Xavier Croquey nog graag dat de cel arbitrage op heden al 3 Nationale Jeugdscheidsrechters en 1 Nationaal Scheidsrechter telt. Nell Sterckx, Siet Adriaenssens-Piasecki, Wannes Theys en Xavier Croquey fluiten op zaterdag en zondag nationale wedstrijden voor de Belgische Hockeybond.

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    Lees meer