Museum De Mindere lanceert online project 'Hé Franciscus!'

Print

Foto: Peter Preuveneers

Sint-Truiden - Naar aanleiding van Werelddierendag op zondag 4 oktober lanceert museum De Mindere 'Hé Franciscus!', een nieuw online project met korte, actuele filmpjes vol van spirit die het erfgoed van het museum tot leven laten komen. De filmpjes zijn terug te vinden via de QR-codes die aan de erfgoedobjecten gelinkt zijn of via de website, de Facebookpagina, Instagram en de YouTube-pagina van het museum.

"Franciscus van Assisi is de grootste dierenvriend aller tijden. Daarom is zijn feestdag, die op 4 oktober valt, dan ook werelddierendag", vertelt medewerker van museum De Mindere Peter Preuveneers. "Franciscus is een influencer, een durver, een dromer, een rebel en een doener. Een ecologist, een vriend van God, een stiltezoeker en een hele grote mensen- en dierenvriend. Die spirit van Franciscus heeft de toekomst mee. Met de 'Hé Franciscus!'-filmpjes brengen we die spiritualiteit online én in het museum. Het erfgoed van museum De Mindere komt erdoor tot leven. Het is eenvoudig: je scant de qr-code en je ziet het filmpje."

Voor de allerkleinsten, het kleuter- en lager onderwijs, is er deze en de volgende week in het museum een workshop rond Werelddierendag met als thema vogels. Er zijn nog plaatsen vrij, klassen kunnen zich nog altijd inschrijven voor deze op veilige wijze gegeven speelse activiteit.

Het project 'Hé Franciscus!' kwam tot stand met steun van de Vlaamse Overheid.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio