© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

© Miet Debay

Scouts Rumanzeis start coronaproof onder een stralende hemel

Zondag 20 september was een hoogdag voor de Scouts Rumanzeis uit Riemst. Op die dag ging hun nieuwe werkjaar namelijk van start.

Miet Debay

Een week voor de startdag heeft de leidingsploeg heel hard gewerkt om alles tiptop in orde te krijgen. Daarnaast hebben ze – volgens de coronamaatregelen – met de hele leiding gebrainstormd om goede activiteiten voor de kinderen te vinden en een coronaproof manier te zoeken om alle ouders voldoende informatie voor dit jaar mee te geven. En al hun inspanningen zijn niet voor niets geweest, want ze mochten maar liefst 94 leden op de startdag verwelkomen, waarvan zo’n 12 nieuwe gezichtjes.

Tijdens de startdag werden er onder een stralende najaarszon heel wat kennismakingsactiviteiten gespeeld. Om vanaf het begin de bubbels strikt gescheiden te houden, werd de speelplaats met behulp van nadars en linten in tweeën opgesplitst. De kinderen mochten de kant van hun bubbel niet verlaten, tenzij de leiding hiervoor toestemming gaf. Ook werd er de nodige alcoholgel voorzien, zodat iedereen ten alle tijden zijn handen voldoende kon ontsmetten. Alle leden vanaf 11 jaar (vanaf de jonggivers) moesten hun mondmasker mee brengen. Binnen de bubbel moesten zij dit niet dragen, maar wanneer zij contact zouden hebben met buitenstaanders moesten zij het mondmasker wel dragen.

Alle leden hebben de richtlijnen goed opgevolgd. Zo hebben ze na deze startdag bewezen dat ze er helemaal klaar voor zijn en om er in te vliegen met het jaarthema '’t Zal Wel Zijn'. Een jaarthema dat even uitdagend als relevant is. Ze zullen ermee aan de slag gaan, zoals steeds op en top scoutesk: met onbevangen speelsheid en onverslijtbare vriendschappen.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio