©  Photo News

Dries Mertens helpt Napoli met goal en twee assists mee aan monsterzege tegen Genoa

Napoli heeft op de tweede speeldag van de Seria A fors uitgehaald tegen Genao. Het won thuis met 6-0 nadat het in de tweede helft een versnelling hoger schakelde en maar liefst vijf keer scoorde. Dries Mertens was met een goal en twee assists een van de smaakmakers bij Napoli.

Maarten Vanhoof

Napoli, waar Victor Osimhen (ex-Charleroi) zijn eerste basisplaats kreeg, ging uitstekend van start. Hirving Lozano opende op assist van Dries Mertens de score. Later in de eerste helft zag Napoli wel kapitein Lorenzo Insigne uitvallen met een blessure.

In de tweede helft werd de wedstrijd een waar doelpuntenfestijn. Napoli scoorde vijf keer in nog geen half uur. Daarbij kon ook Dries Mertens niet achterblijven. De Rode Duivel tekende met zijn 127ste doelpunt voor Napoli voor de 3-0.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet veel later leverde Mertens opnieuw een assist voor Lozano, die zijn tweede van de avond scoorde. Ook invallers Eljif Elmas en Matteo Politano pikten hun doelpuntje mee. 6-0 voor de Napolitanen, die met 6 op 6 uitstekend aan het nieuwe seizoen beginnen.