© Els Agten

© Els Agten

© Els Agten

© Els Agten

© Els Agten

15de Limburgse troostplek geopend aan het Pastoraal Centrum

Vrijdagavond 25 september opende bisdom Hasselt in samenwerking met Ferm een troost- en stilteplek aan het Pastoraal Centrum in Kiewit. Het is de 15de troostplek in Limburg.

Els Agten

Met de campagne PlantTroost wil Ferm een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid in deze coronatijd. Op een troost- en stilteplek mogen mensen stilvallen, troost zoeken en hoop planten in de vorm van bloembollen. Op de plek in Kiewit vind je drie symbooltafels in cortenstaal, een kunstwerk van religieus kunstenaar Koen Lemmens en een bank waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De plek is vrij toegankelijk.

Door de slechte weersomstandigheden vond de opening binnen plaats. Iedereen zat op veilige afstand, maar het was zeker geen afstandelijk gebeuren. Ilka getuigde hoe zij de coronaperiode als pastor in een woonzorgcentrum beleefd had. Troosten wil niet zeggen wegnemen, maar aandachtig luisteren zodat het verdriet in woorden en tranen naar buiten kan stromen. Vera van Ferm Zonhoven lichtte de campagne PlantTroost kort toe. Liesbeth, aanspreekpunt voor de lotgenotengroepen van CCV Hasselt, vertelde hoe een stilteplek een uitgestoken hand kan zijn om te denken en te gedenken.

De tafels in cortenstaal zullen door weer en wind en het spel van de seizoenen alleen maar mooier worden. Bisschop Patrick Hoogmartens bouwde zijn slotwoord op rond twee bekende zinnen die de campagne PlantTroost mooi samenvatten: ‘Zeg het met bloemen’, want vaak vinden we niet de juiste woorden, en ‘Zomaar een bloemetje’, want bloemen drukken een glimp van onze diepste gevoelens en verlangens uit.

Foto's: Ria Thaens


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio