Remco Evenepoel is van zijn krukken verlost: “Het echte herstel is nu begonnen”

Zes weken na zijn zware crash in de Ronde van Lombardije heeft Remco Evenepoel de volgende stap gezet op zijn weg naar herstel. Op vrijdag toonden scans in het AZ-ziekenhuis in Herentals aan dat het herstel van de bekkenbreuk van de 20-jarige renner van Deceuninck-Quick-Step zich in de goede richting ontwikkelt.

Maarten Delvaux en Hugo Coorevits

Vanaf nu heeft Evenepoel zijn krukken niet meer nodig bij het rondlopen en kan hij langzaamaan beginnen met het opbouwen van trainingen op de rollen, in combinatie met een serie revalidatieoefeningen met de fysiotherapeut. Als dat goed gaat, kan hij uitkijken naar een eerste trainingsrit in de buitenlucht.

“Het gaat goed met mij”, zei Remco Evenepoel na zijn bezoek aan het ziekenhuis. “Ik ben bijna volledig pijnvrij en veel mobieler. Ik kan de krukken nu aan de kant laten en ik ben blij dat ik gerichter aan de slag kan. Mijn herstelproces is de afgelopen weken goed verlopen. Aanvankelijk vond ik het moeilijk om van alles naar niets te gaan qua beweging. Maar na een noodzakelijke rustperiode werd ik de laatste tijd steeds mobieler. “

“De komende weken zal ik doordeweeks enkele uren bij de fysiotherapeut doorbrengen met oefeningen voor bekkenstabiliteit en flexibiliteit, die ik zal combineren met fietstraining op de rollen. Als alles goed gaat en het mooi weer is, kan ik buiten gaan fietsen. Je kunt zeggen dat het echte herstel nu voor mij is begonnen, werkend naar een goede training. Het volgende doel is nu om een ​​goede training op de rollen te voltooien en dan buiten te rijden. We zullen dan zien hoe dat uitpakt. Ik ga absoluut niet in de regen de deur uit en neem onnodige risico’s op uitglijden. Zodra het weer verbetert, ga ik zeker genieten van een mooie trainingsrit in de buitenlucht ”, aldus Evenepoel.

Meer over Remco Evenepoel