© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

Vrijwilligers verkopen ook dit jaar plantjes voor Kom op tegen Kanker

Dit jaar zag het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker er helemaal anders uit. Voor het eerst in 25 jaar werden de vermaarde azalea’s alleen online te koop aangeboden. Toch was er nog een beetje plaats voor vrijwilligerswerk.

Jef Gabriels

Iedereen kent natuurlijk die plantjesdagen in september van Kom op tegen kanker. Op alle hoeken en plekken in het Vlaamse land vond je jaar na jaar vrijwilligers die azalea's verkochten om de strijd tegen kanker te voeren. Ook in Genk kon je plantjes kopen op de markten, aan de grootwarenhuizen, in de shoppingcenters en op tal van manifestaties. Het coronavirus maakte dat dit jaar haast onmogelijk. De organisatie besliste de veiligheid voorop te plaatsen en de aankoop online te organiseren. Kopers werden uitgenodigd om hun plantjes af te halen bij de Aveve-vestigingen.

Toch bleven de vrijwilligers die de voorbije jaren de actie armen en benen gaven niet helemaal op hun honger zitten. Zij mochten ook zelf afhaalpunten organiseren waar de online kopers hun plantjes konden afhalen. Er was zelfs een beperkte voorraad plantjes die ter plaatse verkocht werden aan mensen die niet online besteld hadden.

De Genkse vrijwilligers organiseerden zelf twee van die afhaalpunten, eentje aan de Albert Heijn op de Hasseltweg en eentje aan de glazen wand in Shopping 2. Het verliep daar allemaal vrij rustig. Bart Roux, verantwoordelijke voor de organisatie in het Genkse is tevreden. "We weten dat het dit jaar uitzonderlijke omstandigheden zijn, maar we hebben ons aangepast. Wellicht worden er minder plantjes verkocht dan vorig jaar, maar het coronavirus heeft onze actie tegen kanker niet kunnen tegenhouden. Wij doen door en hopen dat we volgend jaar weer op de oude vertrouwde manier kunnen tewerk gaan."


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio