vrijdag 25 september 2020 - Heusden-Zolder
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Vanaf de rotonde van industrieterrein De Schacht tot aan het Voortplein is de Koolmijnlaan afgesloten. ZB

Voorbereidingen ontharding Koolmijnlaan gestart

Vanaf de rotonde van industrieterrein De Schacht tot aan het Voortplein is de Koolmijnlaan afgesloten. Daar zijn de voorbereidingen gestart voor de ontharding van dat deel van de weg.

Deze werken passen in het landinrichtingsplan Mijn Mangelbeek. Vlaanderen engageert zich om de Mangelbeekvallei de komende jaren te ontwikkelen. Het is de bedoeling om de Koolmijnlaan en het Voortplein ter hoogte van de mijnsite deels te ontharden. Meer dan 13.000 vierkante meter beton en asfalt wordt er opgebroken, zodat de drukke weg en het plein een wandel- en fietsboulevard worden. Plaatselijk verkeer kan nog op, maar doorgaand verkeer moet vanaf de rotonde omrijden via industrieterrein De Schacht, op de Mijnwerkerslaan.

Zondag organiseert de Vlaamse Landmaatschappij samen met het gemeentebestuur van Heusden-Zolder een infomoment voor de partners en de buurtbewoners over de plannen voor de Koolmijnlaan.

De verharding van het wegdek moet plaatsmaken voor meer groen. Naar aanleiding daarvan bezoekt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zondag de site. Ze kondigt er ook officieel de goedkeuring aan van het landinrichtingsplan Mijn Mangelbeek. (zb)

Nieuwe Video's