Miami Heat staat op één zege van de NBA-finale

Print
Miami Heat staat op één zege van de NBA-finale

Foto: USA TODAY Sports

‘Rookie’ Tyler Herro was woensdag met 37 punten de uitblinker voor Miami Heat tijdens de vierde finalewedstrijd in de Eastern Conference. Miami won in Orlando met 112-109 van de Boston Celtics en komt zo op een 3-1 voorsprong. Het staat zo op één zege van plaatsing voor de NBA Finals.

Herro, nauwelijks twintig jaar oud, werd met zijn 37 punten de jongste speler in de geschiedenis die in de Conference Finals minimaal 30 punten voor zijn rekening neemt. In 2009 was Derrick Rose de laatste die als 20-jarige minimaal 35 keer scoorde in de play-offs.

Naast Herro waren ook Bam Adebayo (20 ptn, 12 rebounds en 4 assists) en kapitein Jimmy Butler (21 ptn, 8 rebounds, 3 assists) goed op dreef bij Miami. Bij tegenstander Boston bleef sterspeler Jayson Tatum steken op 28 punten en 9 rebounds.

De winnaar van de finales in het oosten neemt het in de NBA Finals op tegen de winnaar van het westen. Daar leiden de LA Lakers met 2-1 tegen de Denver Nuggets. Vorig jaar ging de titel in de NBA naar de Toronto Raptors.

Miami Heat staat op één zege van de NBA-finale
Tyler Herro. Foto: AP