Nieuw boek van Danny Vandenberk: "Mandus"

Print
Nieuw boek van Danny Vandenberk: "Mandus"

Foto: Danny Vandenberk

Lommel - Lommels Auteur Danny Vandenberk (48) blijft productief en lanceert met “Mandus, in ’s helsnaam” zijn vierde boek sinds 2018.

"Mandus is een soms lugubere roman met veel humor, woordspelingen en taalvondsten. Op mijn gekende en vrij typische manier dus. Ik heb me rot geamuseerd en hoop van de toekomstige lezers hetzelfde. Doordat ik constant cursiefjes in de sociale media gooi, ben ik gewend geraakt aan snelle feedback en bevestiging. Dat heb ik opgelost door een aantal proeflezers in het schrijfproces te betrekken. Het veroorzaakte een boost," vertelt Danny.

Mandus wordt geboren als Wendy, beleeft een traumatische jeugd en verliest beide ouders op jonge leeftijd. Hij neemt een aantal drastische beslissingen en groeit uit tot een knappe, gespierde kerel die succes heeft bij de vrouwen. Mandus maakt furore als high class gigolo en op een dag erft hij een fortuin van een van zijn beste klanten. Maar maakt geld gelukkig? Mandus heeft tal van persoonlijkheidsstoornissen. Narcisme, sociale vermijding, nood aan controle, dwangmatigheid, diverse fobieën, schizofrenie en paranoia typeren hem. Samen zorgen ze voor een mogelijk explosieve cocktail. Rode draad in het verhaal is Emmelien, zijn grote liefde. Met haar beleeft hij de mooiste jaren uit zijn leven, zeker na de geboorte van hun kindje. Aan al dat geluk komt een abrupt en dramatisch einde. Daarna volgt een rollercoaster van emoties en wervelende wendingen.

"De cover is van een andere (uitgeweken) Lommelaar. Van Jan Sleurs, mijn vroegere turnleraar die ondertussen in Polen woont en uitgegroeid is tot kunstenaar. Zelf woon ik in Houthalen. We hebben allebei een sterk Lommel-gevoel. Een turntalent was ik allerminst, maar hij wist mij op een of andere manier wel altijd te motiveren om mijn grenzen te verleggen. Nu verlegt hij de zijne zelf, want een boekcover had hij nog nooit ontworpen."

MANDUS, IN ’S HELSNAAM (Uitgeverij Partizaan) € 21,50 – 226 blz. – ISBN 9789494076042


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio