©  Icon Sport

Tienersensatie Ansu Fati maakt zijn “droom” waar, krijgt nieuw rugnummer én is nu 400 miljoen waard volgens Barcelona

Ansu Fati wordt vanaf nu beschouwd als een volwaardige speler van de eerste ploeg van FC Barcelona. Zijn clausule wordt verhoogd van 170 tot 400 miljoen euro, kondigde de Catalaanse club woensdag aan.

Vincent Van Genechten

De revelatie van het afgelopen seizoen speelde 33 wedstrijden over alle competities heen en was goed voor acht doelpunten. De 17-jarige Fati was officieel gezien nog steeds lid van de ‘Juvenil A’, het team van de U19, en was nog niet geregistreerd onder het eerste elftal. Woensdag liet Barcelona weten dat het talent nu een contract bij de eerste ploeg zal krijgen en officieel lid zal uitmaken van het team. Hij zal niet meer voor de B-ploeg moeten uitkomen en ook niet in de Youth League.

“Het is een droom die uitkomt, zoals voor elke jongen die door La Masia (de jeugdopleiding, red.) komt”, aldus de aanvaller. “Ik heb héél gelukkig en mijn familie ook.”

In december 2019 ondertekende Fati een contract tot 2022 met de optie om er twee jaar bij te doen. Op dat moment kon Barça de flankaanvaller nog niet voor vijf jaar laten tekenen, omdat hij nog minderjarig was. Uiteindelijk werd beslist de clausule in zijn contract te verhogen van 170 naar 400 miljoen euro op het moment dat hij lid zou worden van de A-ploeg, in afwachting van een nieuw contract. Fati, die voortaan het nummer 22 zal dragen, wordt 18 jaar op 31 oktober.