Food

Dit aten mensen tijdens de lockdown massaal in andere landen, volgens Pinterest

Print
Dit aten mensen tijdens de lockdown massaal in andere landen, volgens Pinterest

Foto: Shutterstock

Bij ons was er in de volle lockdown nauwelijks bloem in de winkelrekken te bespeuren omdat iedereen aan het bakken sloeg. In andere landen merkte de sociale netwerksite Pinterest ook trends op. Een overzicht, dat kan dienen als ter culinaire bakinspiratie voor het najaar.

Zoutige croissants

Goed voor een stijging van de zoekopdrachten met 1.532 procent in Argentinië

De zoute variant van een zoete croissant, vaak gevuld met hesp en andere hartige hapjes.

Fried sweet fritters

Goed voor een stijging van de zoekopdrachten met 2.145 procent, eveneens in Argentinië

Met een fritter bedoelt men een beignet, die opgevuld wordt met een gepaneerd of gebakken ingrediënt naar keuze. Vooral de varianten met zoete smaken in het midden maakten furore.

Damper brood

Goed voor een steiging van de zoekopdrachten met 263 procent in Australië

Dit is een traditioneel Australisch sodabrood, op basis van bakmeel, zout, suiker, boter, melk en water. Vroeger werd het veel bereid door veehouders.

Japanse brioche

Goed voor een stijging van de zoekopdrachten met 1.081 procent in Frankrijk

Japans melkbrood is luchtig , zacht en heel moeilijk te maken. Zeker als je aan je proefstuk toe bent. De mix tussen vochtig mondgevoel en botersmaak moet kloppen. Door de luchtigheid is dit brood qua textuur eigenlijk meer een cake.

Navajo brood in de Verenigde Staten

Goed voor een stijging van de zoekopdrachten met 350 procent

Dit is een plat deegbrood, gebakken of gefrituurd in olie, bakvet of reuzel. Het brood kan zo gegeten worden of met verschillende toppings zoals honing, jam, poedersuiker, hertenvlees of rundvlees.

Mimosa cake

Goed voor een stijging van de zoekopdrachten met 1.408 procent in Italië

Een Italiaanse Mimosacake is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook heerlijk. De taart staat in het teken van de eerste Wereldvrouwendag in 1946 en wordt gemaakt als eerbetoon aan de Acacia baileyana, de Mimosa, de bloem dit in het voorjaar ontpopt.

Trends in andere landen: in Canada aten ze massaal pasta met asperges en in Japan vielen recepten die een goede darmgezondheid beloven in de smaak.

Niet te missen