Oscar de la Renta / Rodarte / Jason Wu 

Oscar de la Renta / Rodarte / Jason Wu ©  Catwalkpictures

Een herfsttint op je lippen die blijft zitten, ook onder een mondmasker

Maak plaats, maak plaats, maak plaats voor herfstige tinten lippenstift in je beautykast. In coronatijd is het een uitdaging om deze piekfijn te houden onder je mondmasker, maar met een matte variant en deze tips slaag je in het opzet.

vwh

Wil je een nieuwe kleur lippenstift aan je collectie toevoegen, dan ben je dit najaar helemaal on trend met wijnrood, schakeringen paars en herfstbladoranje of -bruin. Producten met een matte finish zijn in de mode én praktisch. Deze textuur blijft immers beter en langer zitten - ideaal als je geen vlekken wilt op je mondmasker of vijf keer per dag wil bijwerken.

Visagiste Fien Quagebeur van MakeUp Club raadt aan om voor het stiften steeds een eerste laagje lipprimer - fond de teint mag ook! - op de mond aan te brengen. Deze basis gaat de matte kleur straks nog beter fixeren. Of kleur de lippen in met een lippotlood.

Modeshow Anna Sui 

Modeshow Anna Sui © Catwalkpictures

Dan kun je aan de slag met de stift of een penseeltje voor meer precisie. Geen idee welke tint bij je past? Analyseer dan de vorm van je lippen. Zijn deze vol? Dan mogen ze extra knallen in meer uitgesproken tinten zoals oranje varianten. Zijn ze eerder aan de dunne kant, dan zullen ze voller lijken met een laagje gloss in het midden van de lippen Tip: doe dit op de momenten dat je geen mondmasker draagt.

Beetje balsem

Een nadeel, zeker in het najaar wanneer de lippen sowieso al droger zijn, is dat matte lippenstift zelf ook droger is van textuur dan glanzende lippenstift en je meer last kunt ondervinden van velletjes. Af en toe een neutrale lippenbalsem over de lippenstift aanbrengen als het masker af mag, kan dit probleem verhelpen. Voor het slapengaan een (zelfgemaakte) lipscrub gebruiken, houdt ze glad en zacht.

Shopping

  • Chanel -Rouge Velvet Allure tint Modern - 34 euro via De Bijenkorf
  • Lancôme - Drama Matte tintOrange Sanguine - 32,90 euro via Planet Parfum
  • Yves Saint Laurent - Tatouage Couture tint Nu Interdit - 35,90 euro via Ici Paris XL
  • Maybelline - Superstay Matte Ink tint Believer - 11,99 via Kruidvat
  • Yves Rocher - Matte lipstick Grand Rouge tint Cassis Audacieux - 22,90 euro
  • Collistar - Lipprimer - 21 euro via De Bijenkorf
  • L’Occitane en Provence - neutrale lippenbalsem - 8,50 euro
  • Guerlin - lipprimer - 25,49 euro via Bol
  • Lippenseel uit bamboe - 5,99 euro - via Di
  • Lippotlood - Hema - 2,50 euro via Hema
 

Meer over beautytrends

Niet te missen