© HBvL

Overvallers rijden bank binnen met bulldozer: “Minutenlang op gebouw ingebeukt”

Overvallers hebben woensdagochtend een spectaculaire ramkraak gepleegd op een Crelan filiaal. De dieven gebruikten daarbij een bulldozer om de bank binnen te rijden. Er raakte niemand gewond maar de filiaalhouders die boven de bank wonen, zijn danig onder de indruk.

De overval gebeurde woensdagochtend in de Paddegatstraat in Nieuwenrode, Kapelle-op-den-Bos. Rond half 4 reed er een bulldozer een Crelan bankfiliaal binnen, bevestigt de politiezone KLM.

Het gaat om een zeer zware feiten, zegt burgemeester Renaat Huysmans (N-VA). “De daders gingen zeer driest te werk. Eerst hebben ze bij een nabijgelegen bedrijf vrachtwagens proberen stelen. Dat mislukte, maar ze konden wel een bulldozer buit maken. Ze hebben dan nog een zware jeep met aanhang wagen gestolen. Met de bulldozer zijn ze minutenlang op het gebouw blijven inrijden. Wanneer een buurman kwam kijken naar het lawaai zijn ze hem beginnen bekogelen met stenen. Toen de politie aan kwam, zijn de daders gevlucht, te voet. Ze hebben verderop dan nog een wagen gestolen en zijn richting Nederland gereden.”

Het parket en de federale politie onderzoeken de ramkraak 

Het parket en de federale politie onderzoeken de ramkraak ©  RDB

Er raakte niemand gewond bij de feiten maar de filiaalhouders zijn sterk onder de indruk. “Ik heb die mensen vanochtend gezien, die zijn danig geschrokken. Zij wonen boven het kantoor en dachten dat het hele gebouw ging instorten toen die bulldozer verschillende keren het pand ramde.”

Er is sprake van drie daders, zegt het parket van Halle-Vilvoorde woensdagmiddag. “Ze hebben geprobeerd de volledige bankautomaat te stelen. De gestolen jeep met aanhangwagen die ter plaatse werd aangetroffen diende vermoedelijk om de automaat mee te vervoeren. De daders gingen er aanvankelijk te voet van door maar stalen verderop nog een wagen om uiteindelijk richting Nederland te gaan. De politie kon in Bergen-op-Zoom het gestolen voertuig achtergelaten terugvinden.”

Het parket bevestigt dat er geen buit gemaakt werd.

 (cds,nba)