©  Patagonia

Outdoorlabel Patagonia naait wel heel verrassend label in kleren

Patagonia is al sinds jaar een dag een activistisch bedrijf, zo is het een fervent tegenstander van Donald Trump en geeft het een deel van zijn omzet weg aan klimaatorganisaties. Maar nu ging het Amerikaanse outdoormerk nog een stapje verder en naaide labels met een bijzondere boodschap in de kleding.

flb

Terwijl heel wat merken de andere kant op kijken als het over politiek gaat, spreekt Patagonia zich openlijk uit tegen president Donald Trump. Het beste bewijs daarvan zijn de nieuwe labels die ze nu in hun kleding naaien. Vote the assholes out, staat er te lezen. Wat zoveel betekent als ‘stem die klootzakken eruit’. In de aanloop naar de verkiezingen in de VS een actie die kan tellen.

“We wilden gewoon wat plezier maken in deze donkere tijden”, klinkt het bij Patagonia. Eerst werd nog gedacht aan een publiciteitsstunt, maar het merk bevestigde dat het wel degelijk om echte labels gaat. Het zou bovendien een idee van oprichter Yvon Chouinard zelf geweest zijn. Patagonia laat wel weten dat die etiketten enkel bevestigd zijn aan de nieuwe collectie van organische shorts voor mannen en vrouwen en dat de term assholes over meer dan een politicus gaat.

Op sociale media wordt de stunt in elk geval flink opgepikt. Niet iedereen lijkt het even verstandig te vinden dat een kledingmerk zich zo positioneert omdat het zo heel wat klanten kan verliezen, maar het merendeel van de Twitteraars lijkt de actie net toe te juichen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet te missen