Opnieuw gijzeling in psychiatrisch centrum in Antwerpen

Op de Antwerpse Linkeroever heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een gijzelingsactie plaatsgevonden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC). Dat bevestigt het Antwerpse parket. Twee vrouwelijke personeelsleden konden uiteindelijk ongedeerd worden bevrijd. De politie pakte twee mannelijke bewoners op als verdachten, het parket vraagt hun aanhouding.

Wat het motief voor de gijzeling was, wordt nog niet bekend geraakt. De twee gijzelnemers hadden volgens het parket “enkele eisen”, maar welke dat waren wordt niet meegedeeld.

De gijzeling was begonnen om 22 uur. Twee mannen hadden twee vrouwelijke personeelsleden van het Forensisch Pshychiatrisch Centrum opgesloten in een kamer. Meteen kwamen gespecialiseerde eenheden en onderhandelaars ter plaatse.

Rond 3 uur werd overgegaan tot een tussenkomst. De twee mannen werden opgepakt, de twee vrouwen zijn ongedeerd. Het parket vraagt de aanhouding van de gijzelnemers.

Eind juni vond er ook al eens een gijzeling plaats in het FPC. Ook toen werden twee personeelsleden overmeesterd en een tijd opgesloten door enkele bewoners, maar ook toen kon de situatie worden ontmijnd zonder dat er gewonden vielen.