© Lode Vanhoutte

© Lode Vanhoutte

© Lode Vanhoutte

Hoopvol klimaatverhaal opent nieuw seizoen CC de Bogaard

Met de lezing ‘10 klimaatacties die werken’ opende Pieter Boussemaere het nieuwe seizoen van CC de Bogaard in de Academiezaal van Sint-Truiden.

Lode Vanhoutte

De eerste lezing van het nieuwe seizoen zorgde meteen voor een - naar coronanormen - volle zaal. Allse verliep dan ook coronaproof: met mondmaskers, handgel bij het binnenkomen, mensen van dezelfde bubbel naast elkaar en verder telkens minstens een lege stoel tussenruimte. Pieter Boussemaere bracht een dringend, maar hoopvol verhaal: we moeten en kunnen iets doen aan de klimaatopwarming.

"Ik heb zijn boek ’10 klimaatacties die werken’ daarnet meteen aangeschaft", zei Ann Ecker bij het verlaten van de zaal. "De lezing sterkt me om verder te gaan op de ingeslagen weg: met buren en vrienden en de Milieukoepel van Sint-Truiden bewust kiezen voor klimaatacties die ambitieus en uitvoerbaar zijn. Onze kleinkinderen hebben immers recht op een leefbare omgeving."

De lezing was een initiatief van de Milieuraad van Sint-Truiden en Vorming Plus Limburg, samen met CC de Bogaard. Pieter Boussemaere brengt deze lezing op 29 september ook bij de PXL in Hasselt.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio