© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

© David Kindt

Laureaat Frieda Geybels pakt uit met eerste solotentoonstelling

De Zonhovense Frieda Geybels presenteert vanaf vrijdag 2 tot en met 31 oktober haar werken in het gemeenschapscentrum Tentakel. Meteen goed voor haar allereerste solotentoonstelling. Geybels werd in 2019 door de vakjury bekroond als laureaat van de ‘Prijs Jos Elsen’. Omwille van de coronacrisis diende de exhibitie eerder uitgesteld te worden.

David Kindt

Deze tweejaarlijkse kunstwedstrijd, georganiseerd door het gemeentebestuur van Zonhoven in samenwerking met Kunstkring 't Daget Zonue, heeft als doel om lokaal talent te zoeken en te ontdekken. De laureaat krijgt een aanmoedingspremie van 500 euro, maar bovenal, de mogelijkheid om een eigen tentoonstelling te houden.Frieda studeerde in 2018 af aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Hasselt en dit in de optie keramiek. Het universum van Geybels bestaat onder andere uit monumentale keramische vormen die verwijzen naar cocons en nesten. In de eigen experimentele beeldtaal recupereert en verwerkt ze vaak fragmenten uit eerder werk zoals maskers en servies. Hierdoor ontstaat er een subtiele spanning en dialoog tussen inhoudelijke als materiële verhaallijnen.

Voor haar eerste solotentoonstelling blikt Frieda terug op haar jeugdherinneringen. De familiale geborgenheid en de verschillen in sociale stand waren af te lezen aan de kleur van de sokken die de kinderen op de lagere school droegen.De zwarte cocons - die te bezichtigen zijn - verwijzen naar de zwarte schorten die de kinderen droegen.Wie goed kijkt, kan tussen de witte porseleinen vlekken een gouden vlek opmerken. Op deze manier fluistert Geybels opnieuw haar wens met de 'witte sokken' in gedachten.Daardoor dragen de geëxposeerde werken van Frieda ook een sociaal en maatschappelijk verhaal die haar tot de dag van vandaag niet onberoerd laat.

EXPO Frieda Geybels - Laureaat 'Prijs Jos Elsen'GC Tentakel, Kneuterweg 2, 3520 ZonhovenTe ontdekken:maandag en woensdag: van 9 tot 16 uurdinsdag, donderdag en vrijdag: van 9 tot 12 uurEXTRA weekenden, met ontvangst door Frieda Geybels:zaterdag 3 & 17 oktober en zondag 4, 11 & 18 oktober, telkens van 13.30 tot 16.30 uur


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio