© Linda Nijst

© Linda Nijst

© Linda Nijst

Gemeente, VOX en KANL Pelt slaan handen in elkaar voor balletdanszaal

Kunstacademie Noord-Limburg was sinds de gedeeltelijke afbraak van de gebouwen van het Sint-Hubertuscollege op zoek naar een geschikte danszaal voor de lessen ballet. Een voorlopige huisvestiging werd gevonden in de Pallieterschool. Later stelde VOX Pelt zijn sportzaal ter beschikking, maar deze zaal was aan een grondige renovatie toe.

Linda Nijst

Tijdens de zomervakantie werd de zaal volledig gerenoveerd en tiptop in orde gebracht met onder andere een zwevende sportvloer, vaste balletbarres en -spiegels, een geluidsinstallatie en nieuw sanitair. Dankzij goede samenwerking en overleg werd aan zowel de noden en wensen van de dansers als die van de sportende leerlingen voldaan. Overdag kunnen de leerlingen naar hartenlust sporten en na de schooluren nemen de dansers hun intrek in deze prachtige zaal.

Met maar liefst 336 m² dansoppervlakte en een goede ventilatie is dit een geschikte dans- en sportzaal voor de komende decennia en voldoet deze ruimte bovendien ruimschoots aan de voorwaarden die gesteld worden om in huidige coronatijden de lessen te kunnen organiseren.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio