Xandres Vervloesem ©  Geert De Rycke

Lotto-Soudal geeft youngsters Xandres Vervloesem en Sylvain Moniquet contract

Xandres Vervloesem (20) en Sylvain Moniquet (22) hebben een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Lotto-Soudal, zo bevestigt de Belgische WorldTourploeg maandag. Vervloesem maakt de overstap van de opleidingsploeg, Moniquet verlaat het Groupama-FDJ Continental Team.

Bron: BELGA

Vervloesem won zondag nog de Ronde de l’Isard, een rittenkoers in de Franse Pyreneeën. Hij snoepte er op de slotdag het geel af van Moniquet.

“We zijn in onze eigen talentenvijver gedoken”, aldus Lotto-Soudal General Manager John Lelangue. “Het is een bewuste keuze van ons om de ploeg te verjongen en te mikken op zowel klassiekers als rondewerk. We hadden ook nood aan wat klimmers. Met Harm Vanhoucke, Viktor Verschaeve, Filippo Conca, Sylvain Moniquet en Xandres Vervloesem willen we scoren op middellange termijn. Eerder contracteerden we ook al Sébastien Grignard. Het is echt fijn om te zien hoe goed ons Development Team, onder leiding van Kurt Van de Wouwer, functioneert. Nu plukken we daar de vruchten van.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners