© Methodeschool Ondersteboven

© Methodeschool Ondersteboven

© Methodeschool Ondersteboven

© Methodeschool Ondersteboven

© Methodeschool Ondersteboven

Methodeschool Ondersteboven start schooljaar op nieuwe speelplaats

Voor de leerlingen van methodeschool Ondersteboven was het spannend uitkijken naar de eerste schoolweken. Niet alleen voor het blij weerzien, maar hun nieuwe, natuurlijke speelplaats kon eindelijk in gebruik genomen worden. De realisatie kon tot stand komen doordat de school intekende op een subsidieproject van het provinciebestuur van Limburg.

Methodeschool Ondersteboven

Dankzij deze subsidie kon de school hun droomspeelplaats ontwikkelen. "Alles begon met ideeën en een ontwerp van de leerlingen. Mede dankzij de realistische kijk van de ouders en de kennis van tuinarchitect Kris Schurmans kwamen we tot een haalbaar ontwerp", klinkt het op de school. "Verschillende maanden werd er hard gewerkt op onze speelplaats. Ouders, leerkrachten en kinderen hielpen bij verschillende werken: het planten van bomen en bessenstruiken, het bouwen van een zitarena, een wilgentunnel maken enzovoort."

"De blije gezichten, de pretlichtjes in de ogen en de vuile snoetjes laten duidelijk zien dat het één en al pret is voor onze leerlingen. Ze genieten met volle teugen van alles wat onze nieuwe speelplaats te bieden heeft. Maar er wordt niet alleen gespeeld, zo wordt er al regelmatig lesgegeven in onze zitarena, aan onze picknickbanken, in de buitentuintjes… Kortom, op Methodeschool Ondersteboven trekken we regelmatig de natuur in en gaan we kijken, ruiken, proeven, voelen, bewegen, spelen en leren. Dit alles kan vanaf nu allemaal op onze eigen speelplaats."

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio