© Miet Debay

Vicaris-generaal vormt twintig jongens en meisjes in Millen

Na een speciaal catechesejaar en een uitgestelde vormselviering in mei was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zo ver voor de twintig vormelingen uit Membruggen, Millen en Val-Meer. Na maanden wachten konden ze eindelijk gevormd worden.

Miet Debay

De vicaris-generaal Karel D’Huys en E.H. Jef Lemmens gingen voor in de viering die door het coronavirus toch wel anders verliep dan in normale omstandigheden. Zo kon dit keer niet de hele parochiegemeenschap en de familie van de vormelingen deelnemen aan de eucharistie. Maar samen met hun catechisten hebben deze vormelingen er toch een mooie invulling aangegeven. Met als thema 'Vlieg eropuit met Gods Geest in je hart' werd het een feestelijke viering waarin enkele vormelingen de teksten lazen en Esther en Roos instonden voor de mooie liedjes.

Zijn homilie had de vicaris-generaal op maat van de jongeren geschreven, zodat zij duidelijk begrepen waarover het ging. Op het einde van de viering werd iedereen bedankt die voor of achter de schermen zijn steentje bijgedragen had om van deze viering iets speciaals te maken. De hele viering verliep coronaproof, zelfs het toedienen van het vormsel gebeurde met een wattenstaafje, wat ook voor de vicaris-generaal toch even wennen was.

Vanaf 2021 zal de leeftijd voor de kinderen die wensen gevormd te worden in het dekenaat Vlijtingen-Voeren verschuiven van 13 naar 12 jaar. Zo zal het volgend catechesejaar een overgangsjaar worden waarbij de leerlingen van het zesde leerjaar en eerste middelbaar samen catechese zullen volgen en daarna gevormd worden.

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio