Het grootste klasje komt dit jaar uit Diest. In klas C1N1 van basisschool De Kleine Prins zitten maar liefst 46 leerlingen. © RR 

614 eerste klasjes schitteren vandaag in uw krant

Hasselt -

Op woensdag 23 september schitteren 9.871 leerlingen uit het eerste leerjaar in onze krant. Op onze website kan u alvast op uw favoriete klasje stemmen. Het klasje met de meeste stemmen wint een klasuitstap naar De Efteling.

Met Het Belang van Limburg willen we aanwezig zijn bij alle belangrijke gebeurtenissen in het leven van onze lezers, ook van onze allerjongste lezertjes. Op dinsdag 1 september hebben meer dan 10.000 zesjarige Limburgertjes de kleuterschool vaarwel gezegd en de eerste stap naar de grote school gezet. Elk jaar bundelt Het Belang van Limburg de eerste klasjes van het lager onderwijs in een gratis bewaarbijlage. Dit jaar zit die op woensdag 23 september bij uw krant.

Maar liefst 614 klasjes schreven zich in, goed voor 9.871 leerlingen. Opvallend is dat de meesters in de Limburgse eerste leerjaren erg in de minderheid zijn. In onze bijlage staan er dit jaar 48, tegenover 716 juffen. Het grootste klasje komt dit jaar uit Diest. In klas C1N1 van basisschool De Kleine Prins zitten maar liefst 46 leerlingen. Alles wordt er in goede banen geleid door twee juffen en één meester.

Uitstap naar Efteling

Alle klasjes kan u bewonderen via onze website, op hbvl.be/eersteklasje. Tot en met 28 september kan u daar stemmen op je favoriete klasje. Het klasje met de meeste stemmen wint een uitstap naar de Efteling.  desa


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio