© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

© Peter Dedroog

Meldert beleeft vier dagen coronaproof kermis

Na een lange tijd van onzekerheid, kregen de organisatoren van Meldert kermis dan toch groen licht om het evenement te laten doorgaan, zij het in een light versie. Zo beleefden de inwoners van Meldert van 11 tot 14 september fijne, coronaproof kermisdagen.

Peter Dedroog

Begin van het jaar 2020 werd de start gemaakt van Meldert Kermist editie 2020. Een goed gevuld programma werd in mekaar gestoken met een avondlijke mountainbiketocht, muziek, een kinderdorp, de verkiezing van de kermisburgemeester, een rommelmarkt, activiteiten door plaatselijke verenigingen en natuurlijk de kermis. Maar dan kwam het gekende beestje op de proppen, alles werd in de frigo geplaatst tot er in de tweede helft van augustus dan toch een 'go' kwam voor een Meldert Kermist Light editie.

"De hoofden werden bij mekaar gestoken. Hoe konden we deze zo veilig mogelijk laten verlopen?" klinkt het bij de organisatie. "Er kwam nog een laatste aftoetsing van onze plannen met de veiligheidscoördinator van de gemeente Lummen. En hij zag dat het goed was. Nadars, verkeersborden, handgels en QR-codes werden geplaatst. Als surplus hadden we gezorgd voor drie mooie wandelingen in Meldert - met dank aan de de mannen van VOS Schaffen. Een korte wandeling van 6 kilometer was familievriendelijk, eentje van 12 kilometer en voor de geoefende wandelaars een tocht van 15 kilometer. Deze wandelingen konden tijdens het weekend gedaan worden in eigen bubbel op een zelfgekozen moment."

De bewoners van Meldert werden op de hoogte gebracht van de nieuwe plannen voor de light editie van de kermis met een flyer en twee mooie Meldert Kermist stickers. Ook werden er twee fotowedstrijden in het leven geroepen met als prijzen waardebonnen van de plaatselijke brasserie.

Mis in de botsauto's

Op vrijdag werd de aftrap voor de kermis gegeven door SK Meldert met een bier- en gin-tasting in hun kantine. Dan volgden drie dagen zon. Dat zorgde ervoor dat de wandelschoenen massaal uit de kast gehaald werden. "Onze kermis met terras zat alle dagen gezellig vol", klinkt het. "Op maandag was er de mis, maar dit jaar hadden we geen tent geplaatst waar deze kon doorgaan. Maar ook daarvoor werd een originele oplossing gevonden: de botsauto’s werden omgetoverd tot een heuse kermisbasiliek waar de mis coronaproof kon plaatsvinden. In de namiddag zakten de kleuters van school Domino af voor enkele rondjes op de paardenmolen en daarna was er nog een laatste zonnige dag kermis."

"Meldert Kermist 2020 was een andere kermis dan voorgaande jaren, maar als organisatie vonden we deze een mooie editie. We hebben Meldert vier dagen lang kunnen laten buiten komen en genieten. De organisatie vzw Meldert Kermist bedankt langs deze weg alle uitbaters van de kermis, de bezoekers en de wandelaars voor het correct opvolgen van de maatregelen. We zien jullie allen graag terug op Meldert Kermist 2021, het tweede weekend van september. En dan vliegen we er weer in voor de full edition."


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio