© Toon Verlaak

© Toon Verlaak

© Toon Verlaak

© Toon Verlaak

World Clean Up Day in Kaulille: vrijwilligers rapen 54 volle vuilzakken zwerfvuil

Inwoners vinden propere straten en pleinen belangrijk en willen er actief iets aan doen. Het initiatief van enkele vrijwilligers, gesteund door de gemeente en enkele sympathiserende lokale handelaars en een industriële bouwondernemer uit Ellikom, groeide uit tot een stevig initiatief tegen zwerfvuil. Zo werd Kaulille weer wat properder op World Clean Up Day.

Toon Verlaak

Vanaf verschillende plekken in Kaulille werden de opgekomen vrijwilligers, uitgerust met een fluohesje, handschoenen en een prikker en natuurlijk een mondmaskertje, gedirigeerd naar straten en pleintjes. Onder een stralend zonnetje raapten en plukten de medewerkers de bermen en aanplanting schoon. Op het einde van de middag werden er 54 volle witte vuilzakken verzameld.

In koffiebar de Mok werd er afgesproken voor de afsluiting. De deelnemende kinderen kregen een snoepzak mee naar huis en de andere deelnemers werden bedacht met soep van de zaak. Het drankje en het hapje voor onderweg werden met veel plezier gesponsord door de lokale Spar en het verrassingspakketje was een presentje van de gemeente Bocholt.

Het was volgens de enthousiaste organisatoren het begin van meer opruimacties, het initiatief zal zeker verdergezet worden. Ze zien het zelfs uitgroeien tot een sociale happening die de cohesie en de onderlinge contacten kan verbeteren: rapen en kletsen. Enkele maanden geleden, in volle coronacrisis, hing een geëngageerde jonge leerkracht ook al witte zakken op in het bos als teken aan de wand tegen vervuiling. Zaterdag 19 september waren het al bijna vijftig mensen die op pad gingen en die vinden dat vervuiling van onze leefomgeving echt niet kan.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio