©  AP

Julie Allemand grijpt naast trofee voor beste nieuwkomer in de WNBA

Julie Allemand ziet haar uitstekende debuutseizoen in de WNBA niet bekroond met een persoonlijke onderscheiding. De Luikse werd genoemd als kandidate voor de trofee van Rookie van het Jaar, maar die prijs gaat naar de Amerikaanse Crystal Dangerfield (Minnesota). Diens landgenote A’ja Wilson (Las Vegas Aces) mag zich Speelster van het Jaar noemen.

Julie Allemand kon zich met Indiana Fever niet plaatsen voor de play-offs maar maakte wel indruk met haar persoonlijke statistieken. De Belgian Cat tekende voor gemiddeld 8,5 punten, 4,6 rebounds en 5,8 assists. Nooit eerder sinds de oprichting van de WNBA in 1996 haalde een rookie hogere cijfers dan 7,0 punten, 4,0 rebounds en 5,0 assists. Toch volstond het niet om tot beste Rookie te worden uitgeroepen. Dangerfield - 16,2 ptn, 2 rebounds en 3,6 assists per match - haalde het met duidelijk verschil (44x eerste op 47 stembiljetten) voor Chennedy Carter (Atlanta Dream) en de Duitse van Dallas Wings Satou Sabally.

 ©  BELGA

A’ja Wilson bleef in de verkiezing van beste speelster Breanna Stewart (Seattle Storm) en Candace Parker (Los Angeles Sparks) voor.

De prijzen voor Speelster en Rookie van het Jaar werden donderdag uitgereikt in de IMG Academy in Bradenton (Florida), waar het seizoen na de coronapauze achter gesloten deuren werd hernomen. Las Vegas Aces beëindigde het reguliere seizoen als nummer één en treft in de halve finales Connecticut Sun. De tweede finalist komt uit het treffen tussen Seattle Storm en Minnesota Lynx.