Stan van Samang spreekt voor het eerst sinds heisa: “Mijn kinderen en vriendin zien hier het meest vanaf”

“Ik ga hier nog één keer iets over zeggen en dan is het gedaan.” Dat zei Stan Van Samang vrijdag in de ochtendshow van Peter Van De Veire op MNM. Hij wil de draad van het leven opnieuw oppakken de heisa rond de gelekte naaktfoto’s. “De wereld is blijven doordraaien. Ik wil dit achter me laten.”

adm

“Ik besef maar al te goed dat ik een fout gemaakt heb”, zegt de zanger. “Een grote, stomme fout. Ik hoop dat het de grootste fout uit m’n leven wordt. Maar ik heb ze gemaakt. En ik ben niet zozeer het grootste slachtoffer, dat zijn mijn vriendin en kinderen. Net als m’n familie, vrienden en fans. Ook zij zien hiervan af.” Van de Veire, wiens foto’s en filmpjes ook lekten, beaamt dat “voor 300%”. En net daarom wil Van Samang opnieuw verder met zijn leven. Vrijdagavond staat voor het eerst sinds het lekken van de beelden opnieuw op een podium. “Ik wil dit graag achter me laten. (...) ik ben nog steeds een zanger en wil dat tot het einde van m’n leven blijven doen. Dus vooruit met de geit.”

Zijn trouwe fans zullen vrijdagavond zeker present. Van Samang kijkt er ongelooflijk naar uit, al is het met een klein hartje. “Ik ben nooit echt nerveus voor een optreden, maar mijn hart bonst nu al in mijn keel. Het gaat raar zijn, maar ik kijk er enorm naar uit. Het voelt alsof het jaren geleden is. Ik wacht vol spanning af wat dat optreden met mij gaat doen, want ik ben een heel emotionele mens.”

LEES OOK. Stan Van Samang stuurt deurwaarders naar Google, Facebook en ‘t Scheldt om verspreiding naaktfoto’s tegen te gaan

“Je bent omringd door fantastische mensen, zoals dat bij mij ook is”, zegt Van De Veire nog. “Het gaat één seconde speciaal zijn, en dan ga je de beste Stan van Samang zijn die je op een podium kan zijn en een overdonderend applaus krijgen.”

LEES OOK. “Er is geprobeerd geld te verdienen met foto’s Stan Van Samang: te koop aangeboden en op forum voor homoseksuele mannen gezet”

Meer over Stan Van Samang