© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

Voorzitter Jan Schreurs neemt afscheid van het Atlascollege

Jan Schreurs, voorzitter van het Atlascollege en het Katholiek Secundair Onderwijs Genk (KASOG), neemt afscheid en geeft de fakkel door aan een volgende generatie. Hij kreeg een passend afscheid.

Jef Gabriels

Een 70-tal genodigden vulde de feestzaal van het Junior Atlascollege, met anderhalve meter tussen elke bubbel en allen gemondmaskerd, om afscheid te nemen van Jan Schreurs, die na 21 jaar een punt zet achter zijn voorzitterschap en de leiding overdraagt aan zijn opvolger Jos Wouters.

Jan Schreurs was vooral bekend als de voorzitter die een goede huisvesting belangrijk vond voor goed onderwijs. Door zijn onaflatende inzet werden fonkelnieuwe gebouwen neergezet voor het Atlas Junior College, voor het domein Kunst en Vormgeving, voor het domein Techniek en Innovatie en voor het domein Wetenschappen, allemaal op de campus aan de Collegelaan. Daarenboven verrees onder zijn impuls dichtbij het ZOL de Limburgse Zorgacademie, de meest moderne verpleegopleiding in Vlaanderen. Tijdens de 21 jaar van zijn voorzitterschap werd er voor 70 miljoen euro geïnvesteerd zodat in het Atlascollege onderwijs in schitterende lokalen kan gegeven worden.

Uit de talrijke getuigenissen tijdens de academische zitting bleek echter ook dat Jan niet alleen goed was in bouwdossiers, maar als voorzitter tevens vertrouwen creëerde, aandacht had voor de mens achter de functie en de jongeren centraal stelde in het onderwijs. Jan Schreurs bleef zijn bescheiden zelve toen hij in zijn korte toespraak vooral zijn dank uitsprak voor allen die dit mogelijk maakten. Hij kreeg een staande ovatie en aan het slot van de zitting mocht hij samen met zijn echtgenote een prachtig portret onthullen dat zeker een ereplaats krijgt in zijn woning.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio