© Jef Gabriels

Gekleurde pijlen verschijnen op Genkse fietspaden

De voorbije dagen verschenen er pijlen op tal van fietspaden in het Genkse. Niemand lijkt te weten wat er precies aan de hand is.

Jef Gabriels

Genkenaren die vaak de fiets gebruiken - en dat zijn er meer dan je zou denken - merkten het waarschijnlijk al op. Vorige week verschenen op meerdere fietspaden gekleurde pijlen: blauw, geel, groen, oranje, paars, roze... Ze doen denken aan de actie van een zestal jaar geleden toen de Unie Genk-Hasselt een kunstproject lanceerde waarbij je per fiets en via een route met rode pijlen diverse kunstwerken in Genk en Hasselt kon bezoeken.

Als je nu echter de pijlen volgt, leiden ze je meestal tot aan de grens van Genk en daar houdt het op. Het is dus met quasi zekerheid een Genks fenomeen, maar niemand lijkt te weten wat de bedoeling is. Ook de beleidsverantwoordelijken houden de lippen stijf op elkaar. Het blijft dus voorlopig afwachten tot de aap uit de mouw komt... Of werd er al een tipje van de sluier opgelicht in het recente extranummer van het stadsmagazine 3600?


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio