© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

Thrillerschrijver Camille Jacobs charmeert Nederland

Vorig jaar publiceerde de Genkse auteur Camille Jacobs zijn eerste boek 'Wraak'. Zijn debuut is intussen aan zijn derde druk toe en vindt ook zijn weg naar Nederland.

Jef Gabriels

Camille Jacobs was zijn ganse leven een fervent liefhebber van thrillers. Al zijn boekenkasten staan er vol mee. Toen hij in 2018 op pensioen ging, veranderde hij het geweer van schouders. Van lezer werd hij auteur. En met succes, want zijn eerste roman Wraak, een fraaie diepgravende roman waar de spanning kunstig opgebouwd wordt, maar waarin ook heel wat bekende Genkse plekken beschreven worden, is na één jaar tijd aan zijn derde druk toe. En er is nog meer, want de NBD Biblion bood het boek recent aan in zijn collectie voor de Nederlandse bibliotheken. NDB, de vroegere Nederlandse Bibliotheek Dienst, is een samenwerkingsverband van Nederlandse openbare bibliotheken, uitgevers en boekhandelaren.

Intussen loopt ook zijn tweede boek - 'Dodelijke afrekening' - erg goed, zowel in België als in Nederland. Camille is een bezige bij en gestimuleerd door het succes van zijn eerste werken, maar ook door coronapandemie waardoor hij alle tijd heeft om te schrijven, bereidt hij zijn derde boek voor. De waarheid zal begin 2021 gepubliceerd worden.

(Foto Kris Rogiers)


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio