© Sint-Augustinusinstituut Bree

© Sint-Augustinusinstituut Bree

© Sint-Augustinusinstituut Bree

© Sint-Augustinusinstituut Bree

SAB behaalt eerste plaats op Internationaal Wiskundetoernooi

Op 18 september 2020 vond de tiende editie van het Internationaal Wiskundetoernooi plaats. Samen met nog 37 andere teams namen ook drie teams van het SAB deel in België. Maar ook in Nederland en Duitsland namen gelijktijdig teams deel aan dit toernooi met dezelfde opgaven. Dit jaar konden de scholen zich jammer genoeg niet verplaatsen naar de KULeuven, maar speelde iedereen een thuismatch.

Sint-Augustinusinstituut Bree

Het toernooi bestond uit twee rondes. In de voormiddag stond er een estafetteronde op het programma en in de namiddag was er de 'Sum of Us'-ronde. In deze ronde werd er rond een bepaald thema gewerkt. Dit jaar was het thema 'Wiskunde, meer dan denksport'. De leerlingen kregen de mogelijkheid om een tekst op voorhand door te nemen zodat ze goed voorbereid waren voor deze ronde. "Het waren pittige vragen, maar gelukkig beschikten onze teams over voldoende doorzettingsvermogen en bleven ze vraag na vraag zoeken naar de juiste oplossing. Er werd heel wat gediscussieerd, geredeneerd, getekend en gerekend", klinkt het bij het SAB.

Na deze twee rondes vond om 16.15 uur de proclamatie plaats. "We zijn erg fier op onze drie teams met het behaalde resultaat! We behaalden een 14de, een achtste en de eerste plaats. Proficiat Lisa Braeken, Sanne Claus, Sil Winters, Martha Boosten, Lise Salemans, Kaliska Henckens, Gust Brusten, Jolan Vandewal, Wannes Vanmechelen, Mirthe Schildermans, Esmee Vangehughten, Catherine Vaesen, Eleonore Diatike, Varsha Vijayakumara."

Meer info: https://wis.kuleuven.be/events/wiskundetoernooi


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio