© Stad Beringen

Stad Beringen zet haar ‘duurzame helden’ in de bloemetjes

Naar aanleiding van de 1ste deelname aan de Week van de Duurzame gemeente, wil stad Beringen graag haar ‘duurzame helden’ in de bloemetjes zetten. “Het verwondert me hoeveel Beringenaren zich intensief hebben ingezet, dag in dag uit, voor anderen. Het blijft noodzakelijk dat zo’n projecten er zijn. Elke actie draagt bij tot het behalen van de ontwikkelingsdoelen”, vertelt schepen van milieu Tijs Lemmens.

Stad Beringen

“De afgelopen periode zijn verschillende initiatieven vanuit alle hoeken van de samenleving ontstaan die zich inzetten voor de medemens. Solidariteit en verbondenheid tussen inwoners is meer dan ooit zichtbaar in Beringen”, weet schepen van samenleven Hilal Yalçin. Ook de link tussen economie, ecologie, samenleven en duurzaamheid komt sterk naar boven. “In een filmpje, gelanceerd tijdens de campagneweek, bedanken we enkele van onze Beringse duurzame helden. Deze helden zijn heel uiteenlopend; verenigingen, bedrijven en individuen”, vertelt burgemeester Vints. “Het is ongelooflijk belangrijk dat we deze duurzame helden en hun organisaties een duwtje in de rug geven en onze appreciatie laten blijken. Zonder onze Beringse duurzame helden, is een duurzaam Beringen ondenkbaar.”

De campagne kan gevolgd worden via de Facebookpagina van de stad Beringen. Kennismaken met onze duurzame helden? Neem een kijkje op onze website.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio