©  Photo News

Dion Smith sprint bergop naar eerste profzege in Coppa Sabatini

De Nieuw-Zeelander Dion Smith (Mitchelton-Scott) heeft donderdag de zege veroverd in de Coppa Sabatini (1.Pro), een Italiaanse eendagskoers van de ProSeries. Hij was in een sprint bergop sneller dan de Italiaan Andrea Pasqualon (Circus-Wanty Gobert) en de Wit-Rus Alexander Riabushenko (UAE Team Emirates).

Maarten DelvauxBron: BELGA

Daags na de Ronde van Toscane draaide een gelijkaardig peloton tijdens de Coppa Sabatini 210 kilometer rondjes in en om start- en aankomstplaats Peccioli, waar de finish getrokken lag bovenop één van de vele steile hellingen. Eén Belg wist zich te onderscheiden: neoprof Florian Vermeersch (Lotto Soudal) maakte bijna de hele dag deel uit van een vlucht van eerst vijftien, later acht en uiteindelijk vijf renners.

In de laatste tien kilometer werden alle vroege vluchters terug gegrepen en maakte het peloton zich op voor de spurt bergop. Daarin sprintte de 27-jarige Smith naar zijn eerste profzege. Smith, eerder dit seizoen al zesde in Milaan-Sanremo, volgt op het palmares van de Coppa Sabatini de Kazak Alexey Lutsenko op.