Emily Ratjkowski. 

Emily Ratjkowski. ©  AFP

Topmodel Emily Ratajkowski beschuldigt fotograaf van aanranding

Bron: Telegraaf

Het Amerikaanse model Emily Ratajkowski zegt dat ze in 2012 door fotograaf Jonathan Leder is aangerand. Dat schrijft het model in een uitgebreid essay voor het Amerikaanse tijdschrift The Cut. De fotograaf ontkent de aantijging.

Ratajkowski werd in 2012 naar het huis van Leder gestuurd voor een fotoshoot die “goed zou zijn voor haar carrière”, al kreeg ze er geen geld voor. Tijdens de shoot liep de situatie uit de hand, schrijft ze. “Ik kan me niet herinneren dat ik hem kuste, maar ik herinner me wel dat zijn vingers plotseling in me zaten. Hij duwde harder en harder, zoals niemand me ooit heeft aangeraakt”, schrijft het 29-jarige model. “Ik bracht mijn hand instinctief naar zijn pols en trok zijn vingers met kracht uit me. Ik zei niks. Hij stond meteen op en haastte zich stilletje de trap op. Later hebben we er nooit meer over gepraat.”

Ratajkowski zegt dat ze nadien opgelucht was dat de foto’s wel respectvol waren, maar jaren later bracht de fotograaf een boek uit met foto’s uit dezelfde reeks waar ze veel minder mee opgezet was. Alleen: Leder zou een vervalst toestemmingsformulier voorgelegd hebben, waar het model weinig kon tegen beginnen.

Ratjakowski in de videoclip van  

Ratjakowski in de videoclip van  

De fotograaf ontkent de beschuldiging wanneer het tijdschrift hem daar naar vraagt. “Ze zijn te smakeloos en kinderachtig om op te reageren”, zegt Leder. “Je weet toch over wie we het hebben, hé? Dezelfde vrouw die naakt op de cover van magazines staat en zonder kleren in Blurred Lines, de videoclip van Robin Thicke, paradeert. Moet iemand dan geloven dat zij een slachtoffer is?”