Limburgse sporters slaan handen in elkaar met knappe video

Samen Limburg . Video: Het Belang van Limburg

De Limburgse sportsector leeft nog, ook in tijden van corona. Om die boodschap duidelijk te maken sloeg mediabedrijf Be A Legend de handen in elkaar met een heleboel Limburgse sporters. Het resultaat: dit bijzonder knap filmpje.

“Het idee om de Limburgse sporters samen te brengen voor een leuke promospot ontstond in de beginmaanden van de coronacrisis”, stelt Wouter Biesemans, oprichter van Be A Legend. “Sporten werd plots bijna onmogelijk en veel clubs zagen een onzekere financiële toekomst tegemoet. Gelukkig konden de verschillende clubs en sporters sneller dan verwacht terug aan de slag. Toch voelden we de nood om hen op een creatieve manier een hart onder de riem te steken. Met deze video tonen we dat Limburg nog steeds behoort tot de Belgische top, zelfs in tijden van corona”.

“Het voetbal werd hard getroffen maar de meeste clubs konden wel een financiële buffer opbouwen om de crisis door te komen”, vertelt voetballer Wolke Janssens, die namens STVV zijn opwachting maakt. “Als wij met STVV op deze manier andere Limburgse sporters kunnen helpen en ondersteunen, dan doen wij daar graag aan mee. Dit project werd op een zeer professionele manier in elkaar gestoken. Wij voetballers hebben het goed, maar de kleinere sporten krijgen niet altijd de aandacht die ze verdienen. Met deze spot komen ook zij onder de aandacht”.

“Toen de aanvraag binnenkwam op onze club stelde ik me meteen kandidaat”, zegt handbalspeler Quinten Colman van Achilles Bocholt. “Deze samenwerking tussen Limburgse topsportclubs over de verschillende sporttakken heen werkt zeer enthousiasmerend. Na het abrupte einde van het afgelopen seizoen krijgt iedere sporter hopelijk extra zin om er een nieuw en onvergetelijk seizoen van te maken”.

De deelnemende clubs en sporters: KRC Genk (Bryan Heynen), STVV (Wolke Janssens), Hubo Limburg United (Leander Dedroog), VC Greenyard Maaseik (Pieter Verhees), Limburg Shotguns (Michael David), Patro-Eisden Maasmechelen (Wouter Corstjens), Lommel SK (Glenn Neven), Futsal Team Tongeren (Naser Skeric), Balletschool Véronique Lenaers (Marie Cornoedus) , Jaraco Ladies Volley Limburg (Helena Gilson), Sezoens Achilles Bocholt (Quinten Colman) Tennissers: Joran Vliegen & Sander Gillé, Boksers: Michiel Partoens & Renate Monard.