© Stefan Houbrechts

© Stefan Houbrechts

© Stefan Houbrechts

Startdag van koor Arsis met veel vraagtekens

Tal van jeugdverenigingen starten momenteel hun nieuwe werkjaar op. De zomerkampen van de chiro’s verliepen haast vlekkeloos, leden zagen elkaar terug in hun bubbels en konden weer fijn samenzijn en ravotten. Maar toch was het anders dan anders. En hoe moet het nu verder? En wat met de koren?

Stefan Houbrechts

Heel wat doemscenario’s schieten voorbij: Wat als het virus weer de bovenhand neemt? Maar er zijn nog meer zorgen: hoe zit het met het financiële plaatje, want tal van activiteiten die centjes in het verenigingslaatje brengen, werden geannuleerd. Voor koren zorgt het virus voor nog grotere problemen. Buiten het financiële, zijn er ook nog de strenge maatregelen die aan koren worden opgelegd: vanaf 12 jaar, repetities met mondmasker én 1,5m afstand. Haast onhaalbaar!

Het kinder- en jeugdkoor Arsis zit met de handen in het haar. Sinds half maart zijn de koorkinderen niet meer samengekomen door al de te volgen maatregelen. Door de langdurige non-activiteit kozen een aantal leden ondertussen voor een andere hobby met minder strenge regels. “Begrijpelijk”, vindt meester Stefan, dirigent van het kinderkoor. “Voor mijn klein ‘mannen’ van het lager onderwijs lukt het nog. Zij moeten geen mondmasker en we proberen zoveel als mogelijk buiten te zingen. Voor het jeugdkoor daarentegen is het een ander verhaal: welke opgroeiende tiener (puber) heeft nu zin om een uur met een mondmasker én op ‘grote’ afstand van elkaar te repeteren? We vernemen zelfs dat een aantal volwassenkoren na enkele weken al gestopt zijn met repeteren wegens ‘niet te doen’. De vrees bestaat dan ook een beetje dat het jeugdkoor, dat al 34 jaar bestaat, aan een heel moeilijk ledenjaar gaat beginnen. En met een té klein groepje. Toch willen we graag dat ons jaarlijkse kamp van begin november nog met een ‘gevuld’ groepje kan doorgaan.”

“Daarom, toch ook nog wat reclame in dit artikel: Zing je graag, kom het op vrijdag 18 september om 18 uur inde KLOK-school bij ARSIS gewoon eens proberen."


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio