© eva

Drie spelers van KVC Kesselt testen positief op het coronavirus.

Lanaken -

Zaterdag 5 september vond er in Kesselt een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen KVC Kesselt en Rivo Riemst plaats. Niet veel later bleek dat een speler van Rivo drager was van het coronavirus. Meteen schoten de crisiscentra in Lanaken en Riemst in actie om de iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks in contact kwam met de spelers van beide ploegen op te sporen en aan te manen zich te laten testen.

Inmiddels blijkt dat een aantal spelers van beide clubs positief op het coronavirus getest hebben. De contacttracers van beide gemeenten hebben de voorbije dagen persoonlijk contact gehad met de spelers, de huisgenoten en de hoog-risico contacten van de spelers.  Momenteel zijn er van KVC Kesselt 53 personen getest. Het gaat om al spelers van de eerste ploeg, de reservespelers, 4 trainers en 10 bestuursleden. Het voorlopige resultaat: 3 spelers hebben positief getest. Het zijn geen inwoners van Lanaken.

Een herhaling van de test van alle spelers van Kesselt staat gepland op zaterdag 19 september. Een aantal van hen heeft deze test reeds laten uitvoeren bij de huisarts, maar de uitslag ervan is nog niet gekend. De gemeentelijke crisiscel blijft een en ander van nabij opvolgen.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio