© Marjon Daemen

© Marjon Daemen

© Marjon Daemen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Kinder- en jeugdbib opent in Huis van het Kind Hechtel-Eksel

De kinder- en jeugdbib is officieel geopend. Kinderen en ouders vinden er een groot aanbod aan leesboeken, voorleesboeken en luisterboeken op maat van kinderen en jongeren. Ook de Hechtelse scholen kunnen er voortaan voor hun portie leesvoer terecht. De bib is de perfecte culturele aanvulling voor het Huis van het Kind en oogt uitnodigend door het moderne maar knusse interieur.

Marjon Daemen

Het Huis van het Kind Hechtel-Eksel opende op 1 september de deuren als verbindingspunt op het vlak van opvoeding, gezondheid en vrije tijd. “Naast de kinderopvang vind je in het KIK ook de gemeentelijke kinder- en jeugddiensten, Kind en Gezin, De Opvoedingswinkel en andere partners. De kerst op de taart is onze gezellige kinder- en jeugdbib,” zegt een fiere schepen van het kind Nele Lijnen.

Ontwikkeling

Kelly Leenaerts, schepen van jeugd, vult aan: “We willen dat kinderen en jongeren zich ook op cultureel vlak kunnen ontplooien. Daarvoor is er geen geschiktere plek dan een bib. Boeken prikkelen de fantasie, beantwoorden vragen, en lezen is heerlijk ontspannend. Bijgevolg openden we naast de bestaande bibliotheek in Eksel nu ook een kinder- en jeugdbib in het nieuwe Huis van het Kind.”

Veilig op verkenning

Donderdag 10 september opende de splinternieuwe bib haar deuren. Omwille van de coronacrisis uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen. “Kom je met je (klein-)kind op verkenning? Iedereen is welkom, maar we vragen onze bezoekers wel om zich aan de coronavoorschriften te houden. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 12 jaar, moet de veiligheidsafstand te allen tijde worden gerespecteerd en moet iedere bezoeker een winkelmandje mee de bib in nemen zodat we het aantal bezoekers makkelijk kunnen controleren,” licht burgemeester Jan Dalemans toe.

Kind is Koning

“De toegang via het Huis van het Kind en het feit dat de jeugdbib dezelfde ruime openingsuren als het KIK hanteert, is een echte bonus. Een voorbeeld: jonge ouders kunnen na een bezoekje aan de dienst ‘Kind en Preventie’ meteen in de bib een kijkje nemen en hun ‘Boekstart’-bon inruilen voor een pakketje peuterboeken,” legt schepen van bibliotheek Johan Feyen uit. “De centrale ligging van de jeugdbib is bovendien ideaal voor de twee Hechtelse basisscholen. De klasuitleningen zijn intussen dan ook weer opgestart! Op maandag- en woensdagvoormiddag is de bib voor de klassen gereserveerd.”

Het Huis van het Kind Hechtel-Eksel heet het KIK, wat staat voor Kind is Koning. Laat de naam niet misleiden, het KIK is er niet alleen voor kinderen. Alle (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren tot 24 jaar zijn er welkom. Ze kunnen er vragen stellen, elkaar ontmoeten, informatie vinden, …

    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio