© Marjon Daemen

© Marjon Daemen

© Marjon Daemen

Glasbollen en textielcontainers op Gemeenteplein maken plaats voor pakjesautomaat

De glasbollen en textielcontainers op het Gemeenteplein in Eksel moesten deze week plaats maken voor een pakjesautomaat van bpost die er binnenkort zal pronken. De glasbollen en textielcontainers vonden een nieuwe thuis op de nieuwe glasbolsite in de Heuvelstraat in Eksel (vroegere site recyclagepark).

Marjon Daemen

De glasbollen en textielcontainers verhuisden deze week naar de site van het oude recyclagepark, gelegen in Heuvelstraat 7, waar de technische dienst gevestigd is. “Zoals je op de foto kan zien, hebben we de nieuwe glasbolsite proper ingericht. We doen hierbij dan ook een warme oproep om de omgeving rond de glasbollen schoon te houden. Alvast bedankt!” zegt burgemeester Jan Dalemans.

Op zoek naar een glasbolsite in jouw buurt? Bekijk het overzicht van alle glasbolsites in Hechtel-Eksel hier of surf naar limburg.net/afval-sorteren/wegbrengen waar je na het instellen van je locatie een kaartje en duidelijk overzicht van alle glasbollen in je buurt kan vinden.

Pakjesautomaat

De locatie van de glasbollen op het Gemeenteplein zal nu voorbereid worden op de komst van een bpost Pakjesautomaat. Hierdoor moeten de Hechtel-Ekselaren straks geen rekening meer houden met openingsuren om een pakje af te halen of te verzenden.“Dag of nacht, weekdag of weekend, je gaat naar de Pakjesautomaat wanneer dat jou het beste past en scant je QR-code. Meer hoef je niet te doen om een pakje af te halen of te verzenden. Deze automaat is een mooie aanvulling op de openingsuren van het postpunt in Eksel bij bloembinderij Quercus. We kozen heel bewust voor het centrum van Eksel omdat dit complementair is met onze lokale handel,” legt schepen van economie Nele Lijnen uit.


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio