De eerste beelden van prinses-soldaat Elisabeth. © Het Belang van Limburg

De eerste beelden van prinses-soldaat Elisabeth: “Van België, geeft acht!”

Elsenborn -

Prinses Elisabeth (18), die eind augustus begon aan haar legeropleiding, is meteen op een maand durend kamp vertrokken naar Elsenborn in de Oostkantons. Halverwege deze “stage” heeft het Koninklijk Paleis de eerste beelden van prinses-soldaat Elisabeth vrijgegeven. Al wordt ze in het leger aangesproken met haar familienaam: “Van België, geeft acht!”

Elisabeth is een van de 186 leerlingen van de Koninklijke Militaire Academie die op 2 september de zogeheten militaire initiatiefase in Elsenborn zijn begonnen.

De prinses vertrok met in haar rugzak een gasbrandertje, een zakmes, een koplamp, zwarte schoenpoets en alle andere uitrusting die een militair op het terrein nodig heeft. Zij en haar medeleerlingen moeten elke dag om 5.45 uur uit de veren. Ze worden niet alleen gedrild, maar leren ook omgaan met wapens en hoe ze zich moeten camoufleren. Ook een trektocht met kaart en kompas staat op het programma.

De “stage” duurt tot volgende week vrijdag. Kandidaat-officiers die slagen voor hun theoretisch en praktisch examen, ontvangen daarna hun baret. Zeg maar een blauwe pet, waarmee ze ook echt aan de militaire opleiding kunnen beginnen.

 ©  via REUTERS

 ©  via REUTERS

 ©  via REUTERS

 ©  BELGA_HANDOUT

 ©  Koninklijk Paleis/Bas Bogaerts

 ©  Koninklijk Paleis/Bas Bogaerts

 (Wim Dehandschutter)