©  BELGA

Marc Van Ranst uiterst kritisch voor huidig coronabeleid: “Een recept voor een ramp”

Viroloog Marc Van Ranst heeft zich op Twitter zeer kritisch uitgelaten over het huidige (of gebrek aan) coronabeleid. Het draagvlak voor de maatregelen is volgens hem ‘welbewust’ weggeveegd. “Dit is recept voor een ramp, hoog tijd voor actie verdorie!”

Arthur De Meyer

“Net op een moment in de epidemie dat moeilijke beslissingen zouden moeten genomen worden, zitten beleidsmakers muurvast in de we-zijn-het-beu-modus en hun we-moeten-leren-leven-met-het-virus-boodschap.” De tweets Van Ranst zijn vrij ondubbelzinnig. Volgens de viroloog is de situatie bijzonder ernstig. Zo heeft onder meer een “lawine aan open brieven (...) het draagvlak voor de corona-maatregelen welbewust weggeveegd”. Dit in combinatie met talmend beleid - te wijten aan zeer lange formatie - is een “recept voor een ramp”.

LEES OOK. We zijn de regels moe, maar het virus wakkert aan: waarom experts dríngend weer een Nationale Veiligheidsraad willen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“En dan doet de epidemie wat epidemieën meestal doen wanneer ze een kans krijgen: de epidemie explodeert en de curve gaat pijlsnel omhoog.” De cijfers liegen er niet om. Afgelopen vrijdag werden op één dag tijd meer dan 1.000 besmettingen bevestigd. Het zevendaags gemiddelde is gestegen naar 746,3. Dat is een stijging met liefst 51 procent tegenover de week voordien. Dit alles bij elkaar noemt Van Ranst “een recept voor een ramp. Hoog tijd voor actie verdorie!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's