© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Alfaband brengt leven in Tom’s Brouwerij

Optredens en corona, het is een moeilijke combinatie. Maar toch is Tom’s Brouwerij on Wijer erin geslaagd een coronaproof optreden in de tuin te organiseren. De Alfaband, met heel wat leden van de vroeger Marlets, zorgde voor de sfeer en Tom voor het zelfgebrouwen bier.

Luc Engelbos

Het kriebelde al langer om iets te organiseren op het bloesemterras van mijn huisbrouwerij” zo vertelt Tom Kaelen. “Toen liep ik toevallig mijn oud-chiroleider Geert Clerix tegen het lijf. Hij wilde al heel lang nog eens optreden met de Alfaband waar hij sinds begin dit jaar zingt. En zo is het idee ontstaan om hier een optreden te organiseren. Alles liep volledig volgens de coronaregels. Tafels stonden ver uit elkaar, telkens maximaal tien personen, en alleen bediening aan tafel. Voor mij een kans om mijn zelfgebrouwen bieren te presenteren. En mijn vrouw Caroline had weer een heleboel taarten gebakken. We kregen veel positieve reacties, want de mensen waren blij dat ze eindelijk nog eens buiten mochten! Het terras zat goed vol met meer dan 100 mensen”, zegt Tom.

“Ook voor ons deed dit optreden veel deugd” zo reageerde Geert Clerix van de Alfaband. Met vier voormalige Marlets en heel wat covers zorgde hij voor sfeer in de tuin, en het publiek reageerde enthousiast. “Hopelijk kunnen we de komende maanden nog op die manier optreden”, zo besloot een tevreden Geert. “Ook voor ons was dit een succes. We denken al na over hoe we onze bieren ook in de winter kunnen promoten met een leuke activiteit. Tegen dan hoop ik ook mijn gamma uit te breiden met honingbier” zo blikt Tom al vooruit.

Foto's Alfaband: Jos Hermans


    Immo

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio