© Xavier Croquey

© Xavier Croquey

thumbnail:
thumbnail:

Dames1 en Heren1 veldhockeyclub Hasselt Stix in Nationaal 3

Zowel de dames als de heren van hockeyclub Hasselt Stix verdedigen dit seizoen de blauwe clubkleuren in de derde nationale reeks van de Belgian Hockey League.

Xavier Croquey

Dames 1 van Hasselt Stix versterkte de ploeg die gegroeid is vanuit de eigen jeugdwerking met drie internationale speelsters.Ayelén Escalera komt uit Buenos Aires en verdiende eerder al haar sporen bij Ferro Carril Oeste Club en bij Club Italiano . In haar eerste wedstrijd tegen HC Merode scoorde ze maar liefst 6 keer!Natalia Estefanell die op topniveau hockeyde in de Spaanse eredivisie bij Polo de Barcelona en Franceca Denotti die in Italië en op internationale tornooien bij SG Amsicora Cagliari op het hoogste niveau speelde, sturen samen de verdediging van het jonge damesteam aan.Dames 1 van Hasselt Stix voert op dit moment het klassement in Nationaal 3 aan en mag stilaan beginnen dromen van promotie naar de tweede nationale divisie in de Belgian Hockey League.

Ook Heren1 maakte een goede start in Nationaal 3. Ze verloren nog geen enkele wedstrijd en scoren vlot.Het Herenteam van Hasselt Stix werd ook versterkt. German Albornoz uit Argentinië speelde eerder bij Club L. Murialdo in Mendoza en bij Butterfly Roma HCC waar hij vorig jaar zesde eindigde in de Coppa Italia. Alfredo Muiñeira Balet komt dan weer over van de Spaanse topclub Polo de Barcelona.Dames1 en Heren1 bieden een mooi perspectief aan de vele jeugdspeelsters en -speelsters die hun trainers op zondag komen aanmoedigen in het sportpark van Kiewit.

    Aangeboden door onze partners

    Immo

    Jobs in de regio