Titel en finaleplaatsen voor de atleten van AVT Hasselt

Print

Kiewit & Kiewit-Heide

Hasselt - Drie atleten van de kern van AVT Hasselt kwamen in actie op het Vlaams kampioenschap voor cadetten en scholieren atletiek te Heusden. En de resultaten mochten er zijn. Zo heeft AVT Hasselt er een kort, maar prachtig seizoen opzitten.

Dat het geen gewoon seizoen zou worden, was in de maand maart al duidelijk door de coronacrisis. De indoorkampioenschappen konden nog net doorgaan, maar daarna viel alles stil. De zomermaanden zijn traditiegetrouw de maanden van de kampioenschappen in de atletiek, maar plots werd alles stopgezet. Na overleg en achter gesloten deuren konden in augustus de Belgische kampioenschappen AC wel doorgaan. Het was meteen ook de eerste wedstrijd voor Mirthe Vansimpsen in het hinkstapspringen. Ze werd er knap zesde met 11.37 meter.

En dan kwam er het verlossend bericht dat het kampioenschap voor cadetten en scholieren toch kon doorgaan en dat Heusden groen licht gekregen had van het gemeentebestuur voor de organisatie ervan. Mirthe nam al vanaf de eerste ronde de leiding en sprong uiteindelijk met 11.57 meter naar winst. Ze volgde zichzelf trouwens op als Vlaams kampioen. Haar trainingsmaatje Kato Brouckaert, nog maar eerste jaar scholier, sprong met 10.66 meter naar een vijfde plaats. Een zeer goed resultaat als je weet dat er tussen de derde en vijfde plaats slechts 20 centimeter verschil zat. Trainer Benny Mievis was dan ook zeer tevreden met de behaalde resultaten. De derde atleet die in actie kwam in Heusden, was kogelstoter Abdelkader Benarbia. De tweedejaarse scholier werd achtste met een nieuw persoonlijk record van 12.59 meter.

AVT Hasselt heeft er een kort, maar prachtig seizoen opzitten. En ondanks de coronamaatregelen kunnen ze toch op een veilige manier training geven aan hun atleten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio